TV6 sänder Superior Challenge 25

TV6 sänder Superior Challenge 25

 

Superior Challenge 25 den 10 december blir den första MMA-galan som sänds på TV6.

 

Den svenska MMA-galan Superior Challenge är en av Europas äldsta MMA-organisationer och var den första MMA-galan i Norden som sändes på Viasat, TV4 Sport, Eurosport, TV10, Viaplay och nu blir man även först in på TV6. Superior Challenge som lagt grunden för svensk MMA har varit den största bidragande faktorn till sportens utveckling i Norden och varit en plattform för majoriteten av alla nordiska MMA-atleter som har tävlat och tävlar internationellt. Galorna sänds live på Viaplay i Norden, Baltikum, Polen, Nederländerna, UK och nu även via TV6 i Sverige.

TV6 som ingår i Viaplay Group är en av Sveriges största marksända TV-kanaler. Kanalen erbjuder några av de mest folkkära sporterna. Under vinterhalvåret kan tittarna följa våra svenska stjärnor i några av landets mest folkkära vintersporttävlingar, längd- och alpin skidåkning. Utöver vintersport sänder även TV6 mästerskap i handboll och ishockey samt utvalda matcher från UEFA Europa League och UEFA Conference League med de svenska lagen Malmö FF och Djurgårdens If i spetsen. Nu erbjuder TV6 tittarna även adrenalinfull MMA-underhållning i form av Superior Challenge 25.

Sändningen börjar kl. 19:00 lördagen den 10:e december.

”Att sända Superior Challenge på TV6 är stort för svensk MMA och i linje med vår strävan att skapa större räckvidd för sporten som vi älskar och för våra atleter. Vi är otroligt stolta över att Viaplay Group gett oss denna möjlighet. Äntligen kan hela Sverige befolkning njuta av MMA-underhållning och heja fram våra svenska MMA-stjärnor hemma i TV-sofforna.” Säger grundaren Babak Ashti.

Tidigare sändningar har slagit tittarrekord i Norden och nu siktar organisationen på att få ännu större räckvidd med sin kommande gala.

Superior Challenge 25 kommer att arrangeras på Annexet i Stockholm. Galan har ett fullspäckat Fight Card med Sveriges och Nordens MMA-elit bestående av bl.a. en titelmatch i weltervikt mellan den svenska UFC-veteranen Andreas ”Real Steel” Ståhl och brasilianaren Paulo ”Bananada” Silva. Sveriges framtidshopp Bartosz ”The Destroyer” Wojcikiewicz går kvällens huvudmatch mot Carlos ”Crocodilo” Abreu. MMA-Finnkampen mellan den svenska thaiboxningsmästaren Samuel Bark och den oortodoxa fightern och finska brottarmästaren Jerry Kvarnström kommer bli en publikfavorit. Övriga namn på matchkortet är Norges storstjärna Kenneth ”Ymir” Bergh, KO-prinsen Sahil Siraj från Göteborg, Bellator-veteranen Malin ”The Herminator” Hermansson från Örebro, Brommas Josefine Knutsson, och Nina Back från Gävle som ställs mot internationellt motstånd i världens största MMA-bur.

Tidigare galor finns att se på Superior Challenges seriesida på Viaplay.