Rickard Nordstrand vs. Papy Abedi at Superior Challenge 26 – Legends

Two Swedish Martial Arts Legends Set to Clash: Rickard Nordstrand vs. Papy Abedi at Superior Challenge 26 – Legends

 

In a spectacular event to celebrate the strength and positive impact of martial arts on society, and to inspire youth to a future in sports, two of Sweden's martial arts legends will step into the MMA cage on November 4th at Annexet in Stockholm. The K-1 star Rickard "Pretty Boy" Nordstrand will face off against the UFC veteran Papy "Makambo" Abedi in an MMA bout at Superior Challenge 26 - Legends.

Rickard "Pretty Boy" Nordstrand is one of Sweden's top names in K-1 and renowned for his warrior spirit. Many remember his epic fight against K-1 superstar Remy Bonjasky, which he accepted with just one week's notice, and yet impressed in every round giving the Dutchman a run for his money. With an impressive track record that includes the title of WMC World Champion, a third place in the Kickboxing World Cup, and five-time Swedish Muay Thai Champion, Nordstrand is a true legend in Swedish martial arts. What many may not know is that Nordstrand is a successful entrepreneur and has been actively involved in MMA, running his own MMA gym for over a decade. On November 4th, his dream of competing in MMA will finally come true.

In the opposing corner of the cage stands Papy "Makambo" Abedi, a civil engineer at KTH and UFC veteran. Abedi was among the first Swedish athletes to be signed by UFC, a career that was propelled through Superior Challenge. After his time in UFC, he returned to Superior Challenge and participated in a title fight and a rematch against his former UFC rival, Dylan Andrews. Abedi is undoubtedly one of Sweden's most prominent figures in MMA. His martial arts journey began at the age of seven with Judo, a sport in which he later achieved significant success. He is known for his impressive physique, which even led him to compete in Body Fitness at one point, despite having no prior experience in the sport.

This showdown between Nordstrand and Abedi promises to be a spectacular bout that will draw significant interest from both sports and martial arts enthusiasts. For Superior Challenge, it represents an opportunity to shine a spotlight on the positive impact of MMA and martial arts on society. Collaborating with prominent athletes and role models like Nordstrand and Abedi, Superior Challenge aims to inspire young individuals to pursue their dreams in the world of sports.

The agreed weight class is catchweight - 85 kg at Superior Challenge 26 - Legends on November 4th at Annexet in Stockholm, Sweden.

 

 

****

Swedish:

Två kampsportslegender möts: Rickard Nordstrand vs. Papy Abedi på Superior Challenge 26 – Legends

I ett spektakulärt evenemang för att hylla kampsportens styrka och positiva påverkan på samhället och inspirera ungdomar till en framtid inom idrott, kommer två av Sveriges kampsportslegender att stiga in i MMA-buren den 4:e november på Annexet i Stockholm. K-1-stjärnan Rickard "Pretty Boy" Nordstrand och UFC-veteranen Papy "Makambo" Abedi kommer att mötas i en MMA-match på Superior Challenge 26 - Legends.

Rickard "Pretty Boy" Nordstrand är en av Sveriges främsta namn inom K-1 och känd för sitt krigarhjärta. Många minns hans episka match mot K-1-superstjärnan Remy Bonjasky som han tog med en veckas varsel, och trots det imponerade i alla ronder som en mardröm för holländaren. Med en imponerande meritlista som inkluderar titeln som världsmästare i Thaiboxningsorganisationen WMC, en tredjeplats i Kickboxnings-VM och femfaldig svensk mästare i Thaiboxning, är Nordstrand en legend inom svensk kampsport. Vad många kanske inte vet är att Nordstrand är en framgångsrik entreprenör och han har dessutom varit engagerad inom MMA och drivit ett MMA-gym i över ett decennium. Den 4:e november kommer hans dröm om att tävla i MMA äntligen gå i uppfyllelse.

I den andra ringhörnan står Papy "Makambo" Abedi, utbildad civilingenjör vid KTH

och UFC-veteran. Han var en av de första svenska atleterna att signeras av världens största MMA-organisation, UFC. Vägen dit gick via Superior Challenge som språngbräda, dit han återvände efter tiden i UFC och deltog i bland annat en titelmatch och ett returmöte mot UFC-rivalen Dylan Andrews. Abedi är utan tvekan en av Sveriges största namn inom MMA och kampsportsintresset väcktes redan vid sju års ålder med Judo, en sport som han senare blev väldigt framgångsrik i. Han är känd för sin imponerande fysik, vilket resulterade i att han blev ombedd att tävla i Body Fitness vid ett tillfälle, en utmaning som han antog trots att han inte hade någon som helst kännedom om sporten.

Detta är en spektakulär match mellan två svenska legender som kommer attrahera ett stort intresse från både sport- och kamsportsentusiaster men för Superior Challenge är det en möjlighet att uppmärksamma MMA:ns och kampsportens positiva inverkan på samhället. Tillsammans med framstående idrottsmän och förebilder som Nordstrand och Abedi vill man inspirera ungdomar att följa sina idrottsdrömmar.

Matchen går i catchvikt - 85 kg på Superior Challenge 26 – Legends den 4 november på Annexet i Stockholm.