Robin Roos vs Tamirlan Dadaev – Superior Challenge 25

Roos i ny hård matchning när han går upp en viktklass

 

Robin ”Pretty Boy” Roos ställs mot Tamirlan Dadev på Superior Challenge 25, den 10 december på Annexet i Stockholm.

Publikfavoriten Robin ”Pretty Boy” Roos (pro MMA-record 5-3-0) vann spektakulärt över Superior Challenges welterviktsmästare Håkon “Death” Foss från Norge på Superior Challenge 24. Det som var tänkt som en titelmatch ändrades till en vanlig match efter att Roos missade vikten med 200 g, annars hade han korats till organisationens nya mästare.

Framtidshoppet från Västerås går nu upp en viktklass till mellanvikt (-83,9 kg) eftersom det passar hans fysik bättre och således undviker han ohälsosam viktminskning inför match.

Nyligen åkte han till ett av världens främsta MMA-gym, Kill Cliff (f.d. Sanford MMA) i Miami, USA för fyra veckors träning. Gymmet har över 80 UFC- och Bellator-fighters och huvudtränaren är legenden Henri Hooft. Roos kom hem för ett par veckor sedan och har nu full fokus på sin kommande match.

Trotts att han går upp en viktklass sänks inte nivån på motstånd och än en gång ställs han mot en väldigt meriterad fighter.

Tamirlan Dadaev (pro MMA-record 20-9-1) föddes i Tjetjenien men är bosatt i Österrike sedan barnsben. Precis som Roos är Dadaev 28 år gammal och har tränat olika former av kampsport sedan ung ålder.

Han har bakgrund inom boxning och började tidigt med Brasiliansk Jiu-Jitsu. 2010 gick han sin första professionella MMA-match och under karriären har han avslutat sju matcher via KO/TKO och ytterligare tolv via submission. Endast en av hans vinster har gått till domslut vilket tyder på att han är en väldigt farlig avslutare både stående och på marken.

Dadaev har bara blivit avslutad en gång via KO/TKO och majoriteten av förlusterna har varit via domslut. Inför mötet med Roos lovar han en actionfylld match.

Denna match går i mellanvikt -83,9 kg.