Martin Akhtar booked at SHC10 in Geneva
2014 08 28
Martin Akhtar Superior Management foto Micha Forsberg.jpg

Martin Akhtar is booked to fight at Strength & Honor Championship 10 in Geneva Switzerland on September 20th

Photo: Micha Forsberg at Superior Challenge 9 - Gothenburg


Inga kommentarer
kommentera
Simon "Toyboy" Sköld booked at SHC10 in Geneva
2014 08 28
Simon Skold Superior Management foto Micha Forsberg.jpg

Simon "Toyboy" Sköld is booked to fight at Strength & Honor Championship 10 in Geneva Switzerland on September 20th

Photo: Micha Forsberg at Superior Challenge 10 - Helsingborg


Inga kommentarer
kommentera
Michel Booked at SHC10 in Geneva
2014 08 28
Michel Ersoy Superior Management foto Micha Forsberg.jpg

Michel Ersoy is booked to fight at Strength & Honor Championship 10 in Geneva Switzerland on September 20th

Photo: Micha Forsberg at Superior Challenge 10 - Helsingborg


Inga kommentarer
kommentera
Yosef injured canceles SHC10
2014 08 28
Yosef Ali Mohammad Superior Management foro Micha Forsberg.jpg

Superior Challenge's Heavyweight Champion Yosef Ali Mohammad was booked to fight at Strength & Honor Championship 10 in Geneva Switzerland on September 20th but yesterday we had to cancel his participation due to injury.

We wish him fast recovery so we can soon see him back in the cage again. And hopefully already at Superior Challenge 11 this autumn.

Photo: Micha Forsberg at Superior Challenge 10 - Helsingborg


Inga kommentarer
kommentera
Watch Superior Challenge X on PPV
2014 05 20
PPV-Facebook-Header-Superior-Challenge-X-web.jpg

Don't worry if you missed to watch Superior Challenge X Live. You can watch it now on PPV at: http://www.superiorchallenge.com


Inga kommentarer
kommentera
Videoblogg: Fight Night Superior Challenge X i Helsingborg Arena 3 maj 2014
2014 05 20


Inga kommentarer
kommentera
Svett & Etikett från Superior Challenge 9 på Scandinavium
2014 05 19
svett & etikett mma superior challenge.png

Svett & Etikett avsnitt 5 från Superior Challenge 9 - Göteborg på Scandinavium

http://www.svtflow.se/video/1999641/avsnitt-5-mma


Inga kommentarer
kommentera
Mina tankar efter Superior Challenge X
2014 05 11
Superior-Challenge-X-Helsingborg-group-picture-web.jpg

Nu när stormen lagt sig och stresshysterin börjar lämna kroppen efter förra helgens Superior Challenge, känns det tomt. Tomt och ensamt efter flera månaders förberedelser och en intensiv avslutningsvecka av hårt arbete med vänner och arbetskamrater. Samhörigheten och gemenskapen inom Superior är oförklarlig. Det är en underbar känsla att få möjligheten att tillsammans med sina vänner bygga upp någonting stort och bestiga berg efter berg och i slutändan ändå alltid lyckas sätta Superiorfanan på högsta toppen. Detta trots alla motgångar som vi tillsammans lyckas ta oss igenom. Det är en känsla av kärlek och stolthet som är obeskrivlig och jag är så lycklig över att ha så många underbara människor omkring mig. Alla ni i Superior teamet, stor cred till er för ni är galnare än mig och jag är stolt över att få göra den här resan med er. Nu har vi gjort sammanlagt 10 galor och organisationen växer och växer och vi blir bättre och bättre för varje gala. Ändå lär vi oss mer varje gång och jag är övertygad om att nästa kommer att bli ännu bättre, trots att jag tycker att Superior Challenge 10 är vår bästa gala hittills både när det gäller produktion och matcher.

Helsingborg, vilken vacker stad och ännu vackrare lär det bli under sommaren.
Tanken med en gala i Helsingborg Arena började för ca två år sedan, tom innan arenan var färdigbyggd. Jag och arenans evenemangschef Bertil Alm har under dessa år tillsammans arbetat fram ett koncept som ledde till förra helgens evenemang. Arbetet med galan blev intensivare och intensivare fram till ca tre månader sedan då vi bestämde oss för att boka den 3:e maj som det faktiska datumet för Superior Challenge X. Under tiden har jag lärt känna arenans marknadschef och eldsjälen Rebecka Lindell och evenemangschefen Charlie Fält. Alla dessa tre hjältar har verkligen kämpat stenhårt för att få igenom evenemanget i arenan och för att presentera MMA för helsingborgsborna. Utan er hade detta inte varit möjligt och ni ska ha hela äran för ett mycket lyckat evenemang. Det har varit rätt turbulent rent politiskt kring MMA i staden. Jag trodde att tiderna var förbi då man drog paralleller mellan MMA och våld men så var det inte i Helsingborg. Det var kommunalt tillsatta styrelsemedlemmar som hoppade av pga. att MMA skulle arrangeras i arenan och det eskalerade till den grad att jag trodde att jag skulle bli jagad av kommunalpolitiker med högaffel så fort jag klev av planet. Det fick mig att minnas tillbaka till våra första galor men jag antar att det är en del av vårt uppdrag ”MMA till folket”. Det är en del av charmen med att sprida MMA runtom i landet. Vissa regioner är mer öppna och mottagliga för sporten och i vissa regioner får man börja från början med att informera om vad sporten är och argumentera mot fördomar med fakta. Jag vill även passa på att tacka arenans VD Max Granström som fick stå emot mycket påtryckningar och jag hoppas att alla i Helsingborg som hade fördomar nu har ändrat sig efter att ha sett evenemanget. Alla i vårt team är otroligt nöjda med arenapersonalen som var väldigt professionella och hjälpsamma. Vår lokala samarbetspartner Hiway Event gjorde också ett fantastiskt jobb med att rodda allt lokalt och slåss på sitt håll mot alla fördomar. Sen får jag inte glömma den lokala slagsmålsklubben Kaisho som ställde upp med sina soldater i vått och torrt, ni var underbara.

För ungefär en vecka sedan satt jag på golvet i Helsingborg Arena och undrade hur jag skulle hitta en ersättare till Golcic. Panikkänslan som uppstår är obeskrivlig när man två dagar innan galan får reda på att en tredje huvudmatch eller sjätte matchen totalt sett är på väg att strykas från kortet. Vi hade väldigt otur med skador på den här galan. Det började med Martin Akhtar som skulle gått titelmatch i bantamvikt, han bröt handen innan vi hann gå ut med matchen. David Glasnovics axelskada stoppade hans deltagande. Sedan var det Papy Abedi som fick ställa in pga. en allvarlig knäskada och ytterligare en titelmatch som försvann. Men vi hade tur som lyckades matcha Papys och Glasnovics motståndare mot varandra. Därefter var det Reza Madadis tur, hans lårmuskel gick av till hälften och läkarna undrade hur han hade fortsatt träna på benet i två veckor. Det var den tredje titelmatchen som hängde på en skör tråd men vi lyckades rädda den genom att ta in den tuffa finländaren JP Vainikainen två veckor innan galan. Ungefär samtidigt meddelade Omar Bouiche att Sadibou Sy skadat sin hand och knappt kunde grapplas, förmodligen en spricka men tillräckligt allvarligt för att stoppa hans medverkan. När man tror att man har varit med om det värsta så kommer nådastöten. Malmö derbyt och titelmatchen som vi hade promotat mest regionalt var så gott som borträknad då vi två dagar innan galan fick reda på att Christian Golcic varit spårlöst försvunnen i en hel vecka. Mirakulöst nog lyckades jag hitta en likvärdig motståndare i all panik bara timmar efter den katastrofala nyheten, vilket räddade titelmatchen och såg till att Yosef Ali Mohammads träning i flera månader inte var förgäves. Alla MMA fans vet att bortfall uppkommer konstant och att det är en naturlig del av ”Fight Biz”, men samtidigt vill man som arrangör vara publiken trogen och leverera högkvalitativa matcher. Den här gången måste jag säga att vi lyckades bra med att tackla alla motgångar och hitta bra ersättare.

Vilka matcher det blev till slut. Michel Ersoy och Jorge Landa halvknockade varandra fram och tillbaka i tre ronder. Den lokala stjärnan Pannie Kianzad vs Annalisa Bucci var en riktigt tuff match. Pannie fick kriga sig till en vinst och jag blev faktiskt imponerad av båda atleter, men jag hade velat se mer av svenskens boxning och att hon hade släppt mer på händerna. Bilal Musa vs Craig Derbyshire var enligt mig kvällens mest underhållande match. Malmöbon kastade engelsmannen som en trasa och den senare såg till att Bilal fick tillbaka genom att svinga väderkvarnsvevar från helvetet. Abbe Joof vs Hermann Kungu slutade tidigare än jag hade väntat mig men jag gillar att se den lugna och samlade Abbe i buren. Pancrasefightern är nog den första atleten i Superior Challenge som sänkt någon med en kroppsspark och vilken spark, släggan dånade i hela hallen. Simon Sköld imponerade stort mot Salih Kulucan som inledde matchen med en väldigt udda guard. Vi fick inte se så mycket mer av Salih då Simon var på honom som en igel tills domarens kontroversiella bryt när Salih var låst i en armbar. Det är så vi vill se Simon och om han fortsätter på samma sätt så kommer han köra över de flesta i viktklassen. Diego Gonzalez såg starkare ut i weltervikt än vad han har gjort i lättvikt och trots storleksskillnad mot dansken Frodi Hansen tog han hem matchen via RNC. Malik Arash Mawlayi är en av mina favoritfighters och precis som jag hade föreställt mig så blev matchen mot Aron Jahnsen en av kvällens mest tekniska och underhållande matcher. Action Man Malik levererar alltid och tillsammans med norrmannen som såg ut som en Joachim ”Hellboy” Hansen kopia fast lite större visade de ett otroligt tekniskt markspel. Sen var det dags för matchen som egentligen skulle ha gått på Superior Challenge 9 på Scandinavium i Göteborg, David Bielkheden mot Besam Yosef. Stockholmaren kontrollerade hela matchen och var ständigt steget före och det kändes som att Göteborgaren aldrig fick komma in i matchen. David neutraliserade Besam bra och vem vet, det kanske blir en re-match längre fram i tiden. Kvällens största överraskning kom nog med Alan Carlos vackra uppercut knock av storfavoriten Daniel Acacio. Daniel som började matchen med stenhårda och lömska overhands hade nog underskattat Alan som fick in en klockren serie som slutade i kvällens enda KO. De som hade satsat pengar på Alan firade nog kvällen med Champagne. Efter matchen insisterade Alan om att få en titelchans i mellanvikt. Titeln som just nu är vakant då titelhållaren Thales Leites är under exklusivt kontrakt. Giganten Yosef Ali Mohammad klev in i arenan lika lugn och självsäker som vanligt och framför sig hade han engelsmannen Mike Neun som tog matchen med 2 dagars varsel. Det krävs stort mod att kliva in mot en motståndare som Yosef och tävla om titelbältet med två dagars varsel. Stor stor cred till Mike som visade stort fighterhjärta. Malmöbon visade att han kan avsluta sina matcher lika snabbt på marken som stående och låste ut britten relativt enkelt via en Kimura. Den unga svenska stjärnan blev Superior Challenges första tungviktsmästare och är inbokad för ytterligare en match den 31:a maj på Strength & Honor Championship 9 i Genevé. Om han vinner även den matchen kommer han att gå om organisationens tungviktstitel senare i september. Juha-Pekka Vainikainen tog Reza Madadis plats mot Efrain Escudero. Finländaren visade på stort hjärta som hoppade in i matchen med två veckors varsel och hans låga guard och oortodoxa boxning straffade sig mer och mer ju längre matchen gick då Efrains rutin och erfarenhet hittade luckor i finländarens spel. Jag tycker att amerikanens armbågar 20 sekunder innan matchens slut var onödiga men det är väl så de blir skolade av hemmapubliken. Utöver det höll matchen en hög sportslig nivå. Efrain är en värdig titelhållare och jag hoppas att vi kan se honom mot Reza om titeln inom kort. Kvällens huvudmatch mellan Matti Mäkelä och Joachim Christensen bjöd på mycket stående klinch och dansken lyckades komma ur matchen vinnande och blev därmed Superior Challenges lätta tungviktsmästare. Han är en väldigt ödmjuk atlet och en god representant för sporten och Superior Challenge. Efter alla matcher återstår bara vinnare och vi har tre nya mästare i organisationen. Jag vill tacka alla atleter som uppoffrar så mycket under så lång tid för att underhålla publiken och MMA fans. Professionella MMA atleter bär sporten på sina axlar och är hjärtat i organisationen.

Nu en vecka efter känns det som att det var ett år sedan vi var i Helsingborg Arena och jag kan knappt vänta på att sätta igång med nästa gala. Förhoppningsvis kör vi en gala till i Helsingborg i början på nästa år men till dess har vi redan initierat diskussioner med vår partner inför nästa Superior Challenge. Var och när det blir går vi ut med inom kort. Under tiden får jag gotta mig med minnena från Superior Challenge X som arrangerades tillsammans med Helsingborg Arena och Hiway Event och titta på galan i TV för att ta igen allt som jag missade på plats under eventet pga. all stress.

Sist men inte minst vill jag tacka alla MMA fans som kommer till Superior Challenge galorna och stöttar oss som organisation samt våra svenska fighters. Det är för er vi arrangerar galorna och det för er som våra fighters går upp i buren. Ni är det viktigaste som sporten har så fortsätt att stötta svensk MMA.

Vi ses snart igen.

Med vänlig hälsning

Babak Ashti (fd Aghavali)
VD Superior Group International


Inga kommentarer
kommentera
Superior Challenge X Weigh-ins at Helsing
2014 05 11


Inga kommentarer
kommentera
Watch Superior Challenge X on PPV here
2014 05 07