Superior Challenge

News


Fakturera via Gigger

2021-06-09

Fakturera via Gigger

Missa inte Giggers erbjudande för alla med Superior kod.


Superior Challenge 22 post event

2021-06-02

Superior Challenge

Another great event to the history books. Until next time, hopefully with audience!


Superior Challenge 22

2021-05-29

Superior Challenge 22

Superior Challenge 22

 

Nordens MMA-elit samlas återigen under samma tak för att bjuda MMA-fansen på spektakulära matcher i Norra Europas största MMA-gala. Kvällens arena är anrika Cirkus på Djurgården i Stockholm. Superior Challenge 22 arrangeras endast för TV-tittare och kommer att sändas live på Viaplay, TV10 och FITE TV ikväll kl. 20:00.

 

Håkon Foss (Norge) vs Tom Crosby (England) – Kvällens Main Event och titelmatch i weltervikt (-77,1 kg)

– Håkon Foss skulle ha tävlat mot David Bielkheden om welterviktstiteln men nyligen valde vår svenska MMA-pionjär och Superior Challenges welterviktsmästare att pensionera sig från sporten. Därmed kommer kommer Foss tävla mot Tom ”The Viking” Crosby om den vakanta titeln.

 

Simon Sköld (Stockholm) vs Fernando Flores (Umeå) – Co Main Event och matchen går I catchvikt (-68 kg)

– Sveriges mest folkkära MMA-stjärnan Simon ”The Gentleman” Sköld ska möta Umeåbon Fernando ”El Toro” Flores. Matchen skulle ha gått på förra galan men ställdes in p.g.a. COVID och flyttades fram till ikväll. Det här mötet har potential att bli kvällens mest underhållande match.

 

 

Karl Albrektsson (Sverige) vs Vladimir Mishchenko (Ukraina) - Co Main event och matchen går i lätt tungvikt (-93 kg)

– Karl ”Kung” Albrektsson är en av Sveriges största internationella namn inom MMA idag. Han är kontrakterad med Bellator, världens näst största MMA-organisation, där han är topprankad. Superior Challenge får låna Karl från Bellator för denna match och han ställs mot Vladimir ”White Lion” Mishchenko från Ukraina. 

 

 

Robin Roos (Sverige) vs Martin Hudson (England) – matchen går i weltervikt (-77,1 kg)

– Robin ”Pretty boy” Roos som synts frekvent i svenska medier inför denna gala är en av Sveriges just nu hetaste namn inom sporten. Han har gått Thaiboxningsmatcher sedan han var tio år gammal, tävlat aktivt inom amatör-MMA där han varit svensk mästare och representerat landslaget och sedan 2019 har han tävlat som proffs. Ikväll ska han möta den aggressiva Bellator-veteranen Martin ”Mantime” Hudson. Roos är otroligt teknisk och har en vacker frajtingstil medan Hudson har en grötig fightingstil och han brukar rusa in och jaga avslut. Det ska bli intressant och se hur Roos hanterar Hudsons stil.

 

 

Moraad Moreno (Sverige) vs Niko Skonbäck (Finland) – matchen går i weltervikt (-77,1 kg)

– En spektakulär Finnkamp mellan två stenhårda fighters. Moraad Moreno, en av Sveriges mest lovande talanger och finländaren Niko Skonbäck. Moreno som har boxningsbakgrund tar sig an Skonbäck som har bakgrund inom både brottning och boxning. Det här är en spännande matchning mellan två otroligt bra stående fighters.

Christian Stigenberg (Gävle) vs Christopher Bajo (Malmö) – matchen går i weltervikt (-77,1 kg)

 

– Kvällens första svenskderby är mellan två unga väldigt lovande framtidshopp. Gävles Christian Stigenberg har tävlat aktivt som amatör vann nyligen sin första match som proffs. Han ställs mot pro-debutanten Christopher Bajo från Malmö som har en lång bakgrund inom Thaiboxning. Den här matchen kommer med största sannolikhet bli mycket underhållande.

 

"Vi har ett otroligt starkt matchkort ikväll och Superior Challenge kommer i vanlig ordning att bjuda MMA-fans på högkvalitativ MMA-underhållning.

 

Kenneth Berg (Norge) vs Felix Polianidis (Grekland)

Superior Challenge har ställt in matchen då Polianidis inte klarade organisationens medicinska säkerhetskriterier. I samband med läkarkontroller efter ankomst upptäcktes ett mindre nyligen läkt cut ovanför ögonbrynet. Av hälsoskäl valde Superior Challenge att ställa in matchen.

Kenneth Berg (Norge) vs Antonio Trocoli Brasilien

– MMA-fansen får vänta lite till på denna match då den skjutits fram till nästa Superior Challenge p.g.a. rådande reserestriktioner. 

 

Live-sändningen av Superior Challenge 22 startar ikväll kl. 20:00 på:

 

Viaplay – Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen.

 

TV10 – Sverige.

 

FITE – globalt (utanför Viaplays territorium).

 

Odds på samtliga matcher finns på:

 

Betsafe.com

 


TV4 Nyhetsmorgon - MMA- fajtern: ”Viktigt att visa andra vägar för ungdomar som hamnat snett”

2021-05-28

TV4 Nyhetsmorgon - MMA- fajtern: ”Viktigt att visa andra vägar för ungdomar som hamnat snett”


Kenneth Bergh vs Antonio Trocoli is postponed to next Superior Challenge event after this summer due to travel restrictions

2021-05-28

Kenneth Bergh vs Felix Polianidis - Superior Challenge 22

Matchen mellan Kenneth Bergh och Antonio Trocoli flyttas fram till efter sommaren

 

Pandemirelaterade reserestriktioner sätter stopp för Antonio Trocolis utresa från Brasilien. Matchen flyttas fram till nästa Superior Challenge gala efter sommaren och Felix Polianidis tar hans plats mot norska stjärnan Kenneth Bergh på Superior Challenge 22, nu på lördag den 29 maj, på Cirkus arena i Stockholm.

 

Reserestriktioner förhindrade Antonio Trocoli att stiga ombord på planet i Sao Paulo, Brasilien, som skulle mellanlanda i Tyskland på väg till Sverige. Detta trotts godkända PCR-tester och arbetsintyg. Efter en halv natt på hotell var det återigen dags för Trocoli och hans coach att ta nya PCR-tester och därefter återigen gå till incheckningen med ett annat flygbolag och en ny rutt med transit i Schweiz. Även denna gång nekades teamet ombordstigning. Några timmar senare var det dags för de att checka in för tredje gången, återigen med ett nytt flygbolag och denna gång via Portugal. Tyvärr nekades de från att gå på planet även denna gång trotts att de hade alla efterfrågade handlingar. Tre personer i Superior teamet i Sverige tillsammans med Trocolis team i Brasilien har arbetat intensivt i tjugoen timmar i sträck för att hitta en lösning. Efter alla vidtagna åtgärder inför avresa, tre försök med tre olika flygbolag, otaliga samtal med ambassader i flertalet olika länder, flygbolag och gränskontroller är det nu klart att Trocolis team inte kommer kunna lämna Brasilien för att ta sig till Sverige.

 

I och med detta har partnerna kommit överens om att flytta fram matchen till nästa Superior Challenge gala efter sommaren. Förhoppningsvis kommer det att vara tillåtet med publik då, så att arenabesökare kan njuta av detta efterlängtade möte på hemmaplan i Sverige.

 

Kenneth Bergs (pro MMA record 8-0-0) nya motståndare blir Felix Polianidis (pro MMA record 6-4-0) från Grekland. Polianidis är före detta grekisk mästare i brottning samt bronsmedaljör i VM i brottning. Matchen går i Catchvikt -98 kg.

 

Visst är det tråkigt att matchen mellan Kenneth Bergh och Antonio Trocoli blir framflyttad till nästa gala men vi har verkligen gjort allt i vår makt, både inför avresa samt när situationen uppstod. Det har varit jobbigt för alla parter och Trocoli och hans team har kämpat sida vid sida med oss för att hitta en lösning. Tyvärr ser situationen i världen ut som det gör och vi alla måste respektera de lagar regler som finns för att förhindra smittspridning. Bergh har varit väldigt förstående och vi har nu pratat med bådas team och kommit överens om att skjuta fram matchen till nästa gala. Jag vet att många fans har sett fram emot den här matchen, jag är själv inkluderad bland dessa, men vi får helt enkelt ha lite tålamod. Snart kanske det t.o.m. blir tillåtet med publik vilket kommer öppna upp möjligheten att se matchen live på plats i en arena. Cred till Polianidis som kliver in mot vår norska stjärna på kort varsel. Säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

 

Live-sändningen startar kl. 20:00 på:

Viaplay – Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen.

TV10 – Sverige.

FITE – globalt (utanför Viaplays territorium).


DN - ”Det kommer alltid finnas fördomar mot MMA” säger Babak Ashti

2021-05-27

DN - ”Det kommer alltid finnas fördomar mot MMA”


Karl Albrektsson gets new opponent

2021-05-26

Karl Albrektsson vs Vladimir Mishchenko - Superior Challenge 22

Albrektsson får ny motståndare

 

Karl ”Kung” Albrektssons tilltänkta motståndare Rab Truesdale faller bort från matchkortet på Superior Challenge 22 den 29 maj p.g.a. skada och ersätts av Vladimir Mishchenko. Albrektsson som nyligen blev rankad på tionde plats i världens näst största MMA-organisation, amerikanska Bellator, lånas in till Superior Challenge för att tävla på hemmaplan i Sverige.

 

Skotten Rab Truesdale blev tvungen att ställa in sitt deltagande p.g.a. skada och på kort varsel ersätts han av Vladimir Mishchenko (pro MMA record 10-10-0) från Ukraina. Vladimir är 32 år gammal och började sin professionella MMA-karriär 2012, samma år som vår svenska stjärna. Han har avslutat 90% av sina tio vinster via submission varav majoriteten i första ronden, och han kommer till den här matchen med tre raka vinster i bagaget.

 

Karl Albrektsson (pro MMA record 11-3-0) är kontrakterad med Bellator men lånas in till Superior Challenge för den här matchen. För ca en månad sedan vann han över Victor Nemkov på Bellator 257 och vinsten placerade honom på plats tio i Bellators världsrankning i lätt tungvikt (-93 kg). Detta var den andra av Nemkov bröderna som fick se sig besegrad av svensken. 2016 vann Albrektsson över Vadim Nemkov på Rizin i Japan och idag är Vadim Bellators mästare i lätt tungvikt. Albrektsson lånas in till Superior Challenge för den här matchen som kommer gå i lätt tungvikt -93 kg.

 

 Det var inte lätt att hitta en motståndare till en topp-tio-rankad Bellator-fighter på kort varsel men vi lyckades, och den nya motståndaren är dessutom farligare än den första. Cred till Albrektsson som tålmodigt väntat på en ersättare och cred till Vladimir som tar matchen på kort varsel. Tack vare detta och Bellators generositet med att låna ut sin stjärna till oss, har vi nu säkrat en väldigt underhållande match för Superior Challenges TV-tittare. Säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

 

Live-sändningen startar kl. 20:00 på:

Viaplay – Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen.

TV10 – Sverige.

FITE – globalt (utanför Viaplays territorium).


Fight Week 4 Days Left Superior Challenge 22

2021-05-25

Fight Week 4 Days Left Superior Challenge 22


Fight Week Superior Challenge 22

2021-05-24

Fight Week Superior Challenge 22


TV4 reportage - Sköld och Roos redo för Superior Challenge 22

2021-05-20

TV4 reportage - Sköld och Roos redo för Superior Challenge 22

TV4 reportage - Sköld och Roos redo för Superior Challenge 22


Superior Champions

Superior Challenge Champions

Watch Events

Superior Challenge Viaplay TV Live

Tickets

Superior Challenge Tickets

Next Event

Next Event SC13

Superior Fighters

Superior Challenge Fighters

Superior Wear

Superior Wear

Superior Gear

Superior Gear

Superior Group Int.

Superior Group International

YouTube

Twitter

Instagram

Facebook