Superior Challenge

News


Karl Albrektsson vs Rab Truesdale at Superior Challenge 22

2021-05-13

Karl Albrektsson vs Rab Truesdale at Superior Challenge 22

Bellators topp tio rankade Albrektsson bokad för match i Sverige

 

Albrektsson klev nyligen in på plats tio i Bellators världsrankning. En månad efter vinsten mot Victor Nemkov är Bellator-fightern bokad att möta tungviktaren Rab Truesdale på Superior Challenge 22 den 29 maj.

 

Karl Albrektsson (pro-MMA-record 11-3-0) är kontrakterad med Bellator men lånas in till Superior Challenge för den här matchen. För en månad sedan vann han över Victor Nemkov på Bellator 257 och vinsten placerade honom på plats tio i Bellators världsrankning i lätt tungvikt (-93 kg). Detta var den andra av Nemkov bröderna som fick se sig besegrad av svensken. 2016 vann Albrektsson över Vadim Nemkov på Rizin i Japan och idag är Vadim Bellators mästare i lätt tungvikt. Albrektsson lånas in till Superior Challenge för den här matchen som kommer gå i catchvikt -110 kg, vilket är nästan tjugo kilo över svenskens normala viktklass.

 

Motståndaren är Rab Truesdale (pro-MMA-record 10-6-1) från Skottland. Truesdale som har tävlat i både tungvikt och lätt tungvikt tar matchen med två raka vinster i bagaget.

 

Vi började planera detta för ca en vecka sedan så både Albrektsson och Truesdale tog matchen med kort varsel. Det är riktigt kul att ha Albrektsson på kortet, speciellt efter en storvinst och vi uppskattar att Bellator lånar oss sin topp tio rankade fighter. Säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

 

Matchen mellan Bartosz Wojcikiewicz och Araik Margarian är inställd. Bartosz skadade knät och fick opereras akut. Nu ska han genomgå rehabilitering ett tag fram och förhoppningsvis kommer vi att se mer av honom redan i år.

 

Galan sänds live på:

Viaplay – Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen.

TV10 - Sverige

FITE – globalt

Sändningen startar kl. 20:00


WW Title Bout between Håkon Foss vs Tom Crosby at Superior Challenge 22

2021-05-03

WW Title Bout between Håkon Foss vs Tom Crosby at Superior Challenge 22

Foss får efterlängtad titelmatch mot Crosby

 

Norske Håkon Foss har väntat på den här möjligheten i över ett år och nu är han bokad för titelmatchen i weltervikt för tredje gången. Motståndaren som ersätter David Bielkheden blir engelsmannen Tom Crosby och matchen går av stapeln på Superior Challenge 22 den 29 maj.

 

Håkon Foss (pro-MMA-record 9-8-0) är född i Norge men familjen flyttade till Falköping i Sverige där han växte upp och sedan flyttade de tillbaka till Norge där han är bosatt idag. Han har länge tränat med några av Nordens absoluta MMA-elit som bl.a. UFC-fightern Jack Hermansson, Martin Hamlet och gala-aktuella Kenneth Bergh. Sedan proffsdebuten 2012 har han mött många bra fighters och av totalt nio vinster har endast två gått till domslut. Men vinsten som han är extra nöjd med är den över svenska Zebaztian Kadestam.

 

Foss var först tänkt att möta vår svenska MMA pionjär, David Bielkheden, på Superior Challenge 20 men eftersom Bielkheden skadade sig blev matchen framflyttad till Superior Challenge 21. Då fick David ställa in p.g.a. en akut knäoperation och matchen flyttades fram till denna gala, Superior Challenge 22. Men nyligen bestämde sig Bielkheden för att pensionera sig efter 20-år som professionell MMA-fighter och med imponerande 39 pro-MMA-matcher i bagaget. Det resulterade i att Foss blev stående utan motståndare för tredje gången och Welterviktstiteln är numera vakant. Därför får vår norska fighter möjlighet att tävla om titeln mot en ersättare till Bielkheden som tog matchen på kort varsel.

 

Engelsmannen Tom ”The Viking” Crosby (pro-MMA-record 6-1-1) tog utmaningen direkt. Han har en sedan tidigare inplanerad match den 8:e maj men valde att ställa in den och har nu ställt om sin träning för att anpassa den efter den nya motståndaren. Crosby började sin amatör-MMA-karriär ett år efter Foss första pro-MMA-match. Han har bakgrund inom boxning och BJJ men har tävlat frekvent i amatör-MMA (amatör-MMA-record 14-6-0) med flertalet titlar och har bl.a. tävlat i både EM och VM i IMMAF. Han är en avslutare med tunga nävar och endast en enda av hans sex vinster har gått till domslut. Engelsmannen har setts tidigare i Superior Challenge i UFC-veteranen Danny Mitchells ringhörna och med det kan man konstatera att Crosby är en rutinerad allround-fighter.

 

Foss har länge varit intresserad av att utmana David Bielkheden om titeln. Vi pratade om det redan innan matchen offentliggjorde första gången. Det har varit många turer fram och tillbaka och Foss har tålmodigt väntat på sin chans. Han är en av de främsta Welterviktarna i Norden så det är naturligt att han ska bibehålla sin möjlighet att tävla om bältet även nu när titeln är vakant. Crosby som var i camp inför en annan match tackade direkt ja till möjligheten att gå om titeln. Han tränar med ett väldigt rutinerat team och är helt inställd på att ta hem titeln till England. Stilmässigt är det en väldigt underhållande matchning som jag inte tror kommer gå tiden ut. Säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

 

Superior Challenge kommer inom kort att offentliggöra en ny plan och ett nytt system för organisationens titlar.

 

Galan sänds live på:

Viaplay – Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen, Polen m.fl.

TV10 - Sverige

FITE – globalt

Odds på matcher:

Betsafe
Reklamfilm Superior Challenge 22

2021-04-28


Trailer Superior Challenge 22 - Bergh vs Trocoli x2

2021-04-27


Moraad Moreno vs Niko Skonbäck at Superior Challenge 22

2021-04-21

Moraad Moreno vs Niko Skonbäck at Superior Challenge 22

MMA-finnkamp mellan två striekers

 

Svensken Moraad Moreno möter finländaren Niko Skonbäck i en MMA-finnkamp på Superior Challenge 22 den 29 maj.

 

Moraad Moreno (pro MMA-record 2-1-0) bor på Södermalm i Stockholm och började sin kampsportskarriär med boxning. Han gick sin första professionella MMA-match 2019 och den 29:e maj står han inför den andra MMA-finnkampen i karriären. Niko Skonbäck (pro MMA-record 3-1-0) är från Vantaa utanför Helsingfors. Hans professionella MMA-karriär inleddes ett år innan svenskens och alla hans vinster är via TKO i andra ronden.

 

-        Här har vi två strikers som kommer bjuda på action och eftersom båda har KO-power blir det med största sannolikhet en otroligt spännande match. Säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

Galan sänds live på:

TV10 - Sverige

Viaplay – Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen, Polen m.fl.

FITE – globalt

Odds på matcher:

Betsafe


Robin Roos vs Martin Hudson at Superior Challenge 22

2021-04-16

Robin Roos vs Martin Hudson at Superior Challenge 22

Talangskottet Roos möter Bellator-veteran

 

Han började sin fighting-karriär med Thaiboxningsmatcher i Thailand som 10-åring och nu är den svenska stjärnan aktuell för match mot Bellator-veteranen Martin Hudson på Superior Challenge 22 den 29 maj på Cirkus i Stockholm.

 

Efter tjugosex Muay Thai matcher varav tjugo vinster under tiden han var 10 – 18 år sadlade Robin Roos om till MMA, där han bl.a. blev svensk mästare i amatör-MMA och har representerat Sverige i landslagstruppen innan proffskarriären inleddes 2019. ”Pretty Boy” som han även kallas fick sitt genombrott i en fenomenal och väldigt omtalad match mot Adam Westlund på Superior Challenge 20. Han är en av Sveriges mest lovande framtidshopp och har ett pro-MMA-record på 3-3-0.

 

Bellator veteranen Martin Hudson (pro-MMA-record 5-7-0) gick sin första professionella MMA-match 2014 och året efter mötte han Alejandro Ferreira på Superior Challenge 12. Engelsmannen tränar tillsammans med UFC-veteranen David Lee och har tävlat både i Weltervikt (-77,1 kg) och Mellanvikt (-83,9 kg). Nu kommer han tillbaka till Sverige för andra gången för att möta vår lokala stjärna i en welterviktsmatch.

 

-        Hudson har en väldigt aggressiv fightingstil som blir intressant att se mot Roos tekniska stil. Säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

 

Galan sänds live på:

TV10 - Sverige

Viaplay – Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen, Polen m.fl.

FITE – globalt

Odds på matcher:

Betsafe


Christian Stigenberg vs Christopher Bajo at Superior Challenge 22

2021-04-14

Christian Stigenberg vs Christopher Bajo - Superior Challenge 22

Mötet mellan Sveriges hetaste new pros

 

Sveriges hetaste ”new pros”, Christian Stigenberg och Christopher Bajo möts i ett intressant svenskderby mellan Gävle och Malmö på Superior Challenge 22 den 29:e maj.

 

Christian Stigenberg (pro-MMA-record 1-0-0) från Gävle är tvåfaldig amatör-MMA-mästare med 12-6-0 i amatör-MMA-record. Han tränar tillsammans med Superior-stjärnan Adam Westlund som på väldigt kort tid tagit den svenska MMA-världen med storm. Motståndaren är Christopher Bajo (amatör-MMA-record 2-2-0) från Malmö, svensk mästare i Muay Thai med ett record på 8-1-0. Han är släkt med en annan Superior-stjärna, ingen mindre än Sveriges gladaste och tuffaste fighter ”Mr Handsome” Martin Akhtar.

 

-        Vi vill alltid ge nya talanger och framtidshopp möjligheten att tävla i Superior Challenge och därför avvarar vi alltid en plats på matchkorten för nya proffs. Personligen älskar jag de här matcherna och många gånger står de för bästa underhållningen på korten. Vissa matcher vet man på förhand att de kommer leverera och jag är helt övertygad om att mötet mellan Stigenberg och Bajo kommer bli helt magisk. Säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

 

Galan sänds live på:

TV10 - Sverige

Viaplay – Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen, Polen m.fl.

FITE – globalt


Bartosz Wojcikiewicz vs Araik Margarian - Superior Challenge 22

2021-04-07

Bartosz Wojcikiewicz vs Araik Margarian - Superior Challenge 22

Bartosz Wojcikiewicz vs Araik Margarian - Superior Challenge 22

Obesegrade stjärnan inför svåraste utmaningen hittills

 

Svenska framtidshoppet Bartosz Wojcikiewicz tar sig an den stenhårda och meriterade fransosen Araik Margarian i bantamvikt -61,2 kg på Superior Challenge 22 den 29:e maj på Cirkus arena.

 

26-åringen från Solna är en av Sveriges mest lovande talanger. Wojcikiewicz har ett fläckfritt 7-0-0 record som han har samlat ihop sedan proffsdebuten 2018. Den 29:e maj ställs han mot sin svåraste utmaning hittills.

33-årige Margarian (record 25-10-0) debuterade nästan ett decennium innan svensken och han kommer till den här matchen med fyra raka vinster i ryggen. Av hans tio senaste matcher är imponerande 8 vinster och av totalt 25 vinster är sexton via submission. Trotts det är fransmannen en otroligt tuff stående fighter med stenhårda tekniker. Normalt sätt tävlar han i fjädervikt (-65,8 kg) men inför matchen på Superior Challenge 22 den 29:e maj går han ner en viktklass till bantamvikt. Det innebär att han kommer att ha viktövertag samt erfarenhet från mer än fyra gånger fler matcher, men det är inget som bekymrar svensken.

 

-        Araik Margarian har gedigen Sambo-bakgrund och trefaldig fransk mästare. Han har gått 35 matcher och har tre gånger fler vinster än Bartosz Wojcikiewiczs alla matcher tillsammans. Dessutom kommer han ha viktövertag men det är inget som stoppar vår svenska stjärna att anta utmaningen. Det är helt klart den svåraste motståndaren som Wojcikiewicz ställts mot men vi har inte sett svenskens fulla potential än. Det kommer bli en riktigt spännande match. Säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

 

Matchkort Superior Challenge 22 den 29:e maj på Cirkus arena:

 

Kenneth Bergh vs Antonio Trocoli x 2 (-93 kg)

Simon Sköld vs Fernando Flores (-68 kg)

Bartosz Wojcikiewicz vs Araik Margarian (-61,2 kg)

 

 

Galan sänds live på:

TV10 - Sverige

Viaplay – Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen, Polen m.fl.

FITE – globalt


Babak Ashti New President of the Swedish MMA Federation

2021-04-03

Babak Ashti New President of the Swedish MMA Federation

Babak Ashti New President of the Swedish MMA Federation

 

He has fifteen years of experience from the MMA industry and is perhaps the person who has contributed the most to Swedish MMA. With twenty years of experience as CEO in various businesses and Marketing Director in a large international group, Babak Ashti recently was elected as the new President of the Swedish MMA Federation. In this interview, Babak talks about his Martial Arts journey and his vision of SMMAF's future.

 

Babak Ashti was born into a martial arts family where his uncles who were close to him practiced Boxing and Taekwondo.

 

-        As a two-year-old, I used to stand under my uncle's punching bag and punch upwards towards the underside of the bag, which I barely reached. I wanted to imitate what my uncles did. Says Babak Ashti, President of the Swedish MMA Federation.

 

At the age of twelve, he found Karate and that was the beginning of his martial arts journey. Then it was off to Kungfu, Taekwondo, Muay Thai and Finally MMA.

 

-        I had a few years absence from martial arts but a family friend, Peter Zethraeus, ignited a new spark in me. He used to take me down to Stockholm Muay Thai and through him I was introduced to grappling and MMA. I quickly fell in love with MMA, and what fascinated me was the complexity of the sport and that it really is the ultimate form of fighting. Says Babak Ashti, President of the Swedish MMA Federation.

 

He started training MMA in the early 2000s at the club now called Forca [forza] Fighting. After a few years, in 2006, he formed the non-profit sports association Forca Fighting MMA Klubb and has been chairman of the association ever since.

 

-        I learned MMA from the brothers Sadri and Visar Kelmendi. Both are incredibly talented and extremely technical despite possessing inhuman strength. They are also very pedagogical and super dedicated coaches. I invested huge amount of time in hard training for several years, but when my own businesses grew and required more time from me, I had to re-prioritize. Says Babak Ashti, President of the Swedish MMA Federation.

 

In 2005, he started the clothing brand Superior Wear, which is Europe's first sportswear brand with focus on MMA.

 

-        At that time, hardly anyone knew what MMA was in Sweden except for a very small group of practitioners. My co-founder Johan Riddarström came up with the idea of producing MMA events in order to start building the sport in Sweden, and that is how we started. Says Babak Ashti, President of the Swedish MMA Federation.

 

But at the end of 2007, just before the first Superior Challenge event was planned to take place, Martial Arts competitions with strikes to the head was banned in Sweden.

 

-        We had never produced events before, which was a completely new challenge in itself, but the ban meant that we also had to engage politically and change our communication strategy. Says Babak Ashti, President of the Swedish MMA Federation.

 

In 2008, the first Superior Challenge event was held in Sweden and the concept was to match the Swedish MMA elite against international athletes. The promotion broke record after record, both in terms of attendees and TV viewers, and quickly positioned itself as the largest MMA event in Sweden, in the Nordic countries and one of the foremost in Europe. Through major investments in athletes, lavish TV and event productions, and international TV reach, Superior Challenge quickly managed to draw international attention to Swedish MMA and Swedish MMA athletes. The organization has been a steppingstone towards the world's two largest MMA promotions, UFC and Bellator. A total of 30 Superior Challenge fighters have been signed by these two mega-promotions, including Alexander Gustafsson, Reza Madadi, Ilir Latifi, Karl Albrektsson m.fl. which has positioned the local Swedish MMA promotion as the largest producer of UFC and Bellator fighters in Europe. Superior Challenge is today the Nordic region's largest martial arts and MMA promotion.

 

-        It has been a long journey and I have learned a lot. I have also had the honour to work with Superior Challenge’s team containing of fantastic people. Each of them has contributed tremendously to MMA's development in Sweden. We have always focused on building a secure platform, great media reach, developing bouts and positive conditions for our athletes. I believe we have done it successfully, which is something I’m very proud of. Says Babak Ashti, President of the Swedish MMA Federation.

 

On March 23rd, 2021, at the Swedish MMA Federation's Annual General Meeting, Babak Ashti was publicly elected as the President. Were you prepared for this?

 

-        Not at all. I received the question from the Nomination Committee very close to the Annual General Meeting. Thus, I had to take a quick decision, and I couldn’t do anything else than to accept the opportunity which enables me to contribute to the sport I love. Says Babak Ashti, President of the Swedish MMA Federation.

 

You have been SMMAF’s President for a little more than a week, what have you done during the first week?

 

-        Me and the new board had to handle a lot of urgent matters immediately, but we have also managed to plan ahead. I had to start working with a blank piece of paper, which I don’t mind. Because I have a clear picture of what the federation should stand for, and how the board should work forward in order to develop Swedish MMA. Says Babak Ashti, President of the Swedish MMA Federation.

 

You have mentioned your love for the sport of MMA, but how do you view your role as the President?

 

-        My role is to work for our associations and practitioners and create conditions for Swedish MMA. Me, the board, and everyone else within SMMAF have a great responsibility, and that is to ensure a safe MMA environment in Sweden. I genuinely love MMA and I’m incredibly honoured to be trusted by our associations. It’s an honour to represent Swedish MMA and get the opportunity to develop the federation. Says Babak Ashti, President of the Swedish MMA Federation.

 

You are an entrepreneur who has established several companies, you have been CEO in various industries and Marketing Director in a large global group. What significance will your experience have in your role as the President?

 

-        I think that experience and knowledge are very important aspects but doesn’t have any meaning without vision and commitment. These fifteen years I’ve worked with MMA have given me deep insight into the sport and the market, both regionally and internationally. Not only from a commercial perspective but also as an association leader, a practitioner and fan. I’ve also had some involvement in SMMAF in various ways since the federation was started. Thus, I have deep insight in the Federation's previous work and history. Consequently, I have very clear picture of how the federation should be developed for the future. Says Babak Ashti, President of the Swedish MMA Federation.

 

What is your vision with the Swedish MMA Federation and how do you want to lead the federation forward?

 

-        I believe the Swedish MMA Federation should protect Swedish MMA, i.e., our practitioners (professionals, amateurs, members), associations, organizations, competitions, promotions etc. We also have to promote and improve Swedish MMA and primarily create positive conditions for our Swedish practitioners and associations, and secondarily for everyone else in the Swedish MMA sphere. That's the basis. Then there’s a core topic which is security. This should be consistent in all work and everything the federation undertakes. Growth is another important aspect, and the federation has to strive towards getting more people to start practice MMA and become members of our associations. In addition, I’m incredibly passionate about subjects such as democracy, transparency, justice, trust and development, which are very important aspects for a healthy MMA environment in Sweden. Says Babak Ashti, President of the Swedish MMA Federation.

 

What does the near future look like for the federation?

 

-        I have high ambitions and I genuinely want to develop MMA in Sweden. Therefore, we have a lot to do and a long project plan to work through. But there are a lot of fantastic hard working people in the federation, and I am fortunate to work with them and to be a member of a competent board with healthy values. I feel really privileged because I’ve been given the opportunity to work with the sport I love. This year will be SMMAF's best year ever. Says Babak Ashti, President of the Swedish MMA Federation.


Babak Ashti ny ordförande i Svenska MMA Förbundet

2021-04-03

Babak Ashti ny ordförande i Svenska MMA Förbundet

Babak Ashti ny ordförande i Svenska MMA Förbundet

 

Han har femton års erfarenhet från MMA-branschen och är kanske den som bidragit mest till den svenska MMA-marknaden. Med tjugo års erfarenhet från affärsvärlden som VD och marknadsdirektör i en stor internationella koncern är Babak Ashti ny ordförande i Svenska MMA Förbundet. I denna intervju berättar Babak om sin resa i kampsportsvärlden och hans vision om SMMAF:s framtid.

 

Babak Ashti är född i en kampsportsfamilj där hans morbröder som stod honom nära utövade Boxning och Taekwondo.

 

-        Som tvååring brukade jag stå under min morbrors boxningssäck och boxas uppåt mot undersidan av säcken som jag knappt nådde upp till. Jag ville härma det mina morbröder gjorde. Säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.

 

Som tolvåring hittade han Karaten och det var början på hans kampsportsresa. Därefter bar det av till Kungfu, Taekwondo, Muay Thai och Slutligen MMA.

 

-        Jag hade några års frånvaro från kampsport men en familjevän Peter Zethraeus väckte ny gnista hos mig. Han brukade ta ner mig till Stockholm Muay Thai och via honom fick jag upp ögonen för grappling och MMA. Jag blev snabbt förälskad i MMA och det som fascinerade mig var komplexiteten i sporten och att det verkligen är den ultimata kampformen. Säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.

 

Han började träna MMA i början av 2000-talet i klubben som nu heter Forca [forza] Fighting. Efter några år, under 2006 bildade han den ideella idrottsföreningen Forca Fighting MMA Klubb och har varit ordförande för föreningen sedan dess.

 

-        Jag har lärt mig MMA av bröderna Sadri och Visar Kelmendi. Båda är otroligt talangfulla och tekniska trots att de besitter omänsklig styrka. De är dessutom väldigt pedagogiska och superdedikerade tränare. Jag satsade väldigt hårt på träningen under flera år men när mina egna verksamheter växte och krävde mer tid av mig blev jag tvungen att omprioritera. Säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.

 

2005 startade han klädmärket Superior Wear vilket är Europas första sportklädesmärke med nischen inom MMA.

 

-        På den tiden var det knappt någon som visste vad MMA var i Sverige förutom en väldigt liten klick utövare. Min medgrundare Johan Riddarström kom på idén att arrangera en MMA-gala för att på så sätt börja bygga sporten i Sverige och därför började vi arrangera galor. Säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.

 

Men i slutet av 2007, strax innan den första Superior Challenge galan skulle arrangeras blev det förbjudet att arrangera kampsportsmatcher med slag mot huvudet.

 

-        Vi hade aldrig arrangerat evenemang tidigare, vilket var en helt ny utmaning i sig, men förbudet gjorde att vi fick börja engagera oss politiskt också samt ändra vår kommunikationsstrategi. Säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.

 

2008 arrangerades den första Superior Challenge galan i Sverige och konceptet var att matcha den svenska MMA-eliten mot internationella atleter. Organisationen slog rekord efter rekord, både gällande publik och TV-tittare och positionerade sig snabbt som den största MMA-galan i Sverige, i Norden och en av de främsta i Europa. Via stora satsningar på atleter, påkostade TV- och eventproduktioner, och internationell TV-räckvidd lyckades Superior Challenge snabbt dra internationell uppmärksamhet till svensk MMA och svenska MMA-atleter. Organisationen har varit ett trappsteg ut mot världens två största MMA-organisationer, UFC och Bellator. Totalt 30 Superior Challenge fighters har blivit signerade av dessa två mega-organisationer, bl.a. Alexander Gustafsson, Reza Madadi, Ilir Latifi, Karl Albrektsson m.fl. vilket positionerat den lokala svenska MMA-galan som den största producenten av UFC- och Bellator-fighters i Europa. Superior Challenge är idag Nordens största kampsports- och MMA-gala.

 

-        Det har varit en lång resa och jag har lärt mig otroligt mycket. Sen har jag haft äran att få jobba med fantastiska människor i Superior-teamet som var och en bidragit till MMA:s utveckling i Sverige. Vi har alltid haft fokus på att bygga en trygg plattform, stor medial räckvidd, givande matchningar och positiva förutsättningar för våra svenska atleter, vilket jag tycker att vi har lyckats med och som jag är väldigt stolt över. Säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.

Den 23:e mars 2021 på Svenska MMA Förbundets årsstämma blev Babak Ashti förtroendevald till ordförande. Var du förberedd på detta?

 

-        Inte alls. Jag fick frågan från valberedningen väldigt nära inpå stämman. I och med det var jag tvungen att bestämma mig snabbt och jag kunde inget annat än att tacka ja till möjligheten att bidra till sporten jag älskar. Säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.

 

Du har varit ordförande i lite mer än en vecka, hur har den första tiden sett ut?

 

-        Jag och den nya styrelsen fick en hel del akuta ärenden att ta tag i för omgående hantering men vi har även hunnit med att planera framåt. Jag har fått börja med ett blankt papper, vilket jag inte har något emot eftersom jag har en klar bild kring vad förbundet ska stå för samt hur vi i styrelsen ska arbeta framåt för att främja svensk MMA. Säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.

 

Du har nämnt din kärlek till sporten MMA men hur ser du på din roll som ordförande?

 

-        Min roll går ut på att arbeta för våra föreningar och utövare och skapa förutsättningar för svensk MMA. Jag, styrelsen och alla personer inom SMMAF har ett stort ansvar och det är att säkerställa en trygg MMA-miljö i Sverige. Jag genuint älskar MMA och jag är otroligt hedrad över detta förtroende. Det är en ära att få representera svensk MMA och få möjligheten att utveckla förbundet. Säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.

 

Du är en entreprenör som etablerat flertalet företag, du har varit VD inom olika branscher och Marknadsdirektör inom en stor global koncern. Vilken betydelse kommer din erfarenhet ha i din roll som ordförande?

 

-        Jag tror att erfarenhet och kunskap är väldigt viktiga aspekter men dessa har ingen betydelse om det inte finns vision och engagemang. Mina femton års arbete med MMA har gett mig djup insyn i sporten och marknaden, både regionalt samt internationellt. Inte bara ur ett kommersiellt perspektiv men också som föreningsledare, utövare och fan. Förutom detta har jag också haft visst engagemang i SMMAF på olika sätt sedan förbundet startades. Jag har djup insyn i förbundets tidigare arbete och historik och därför har jag en väldigt klar bild av hur förbundet bör utvecklas framåt. Säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.

 

Vad är din vision med Svenska MMA Förbundet och hur vill du leda förbundet framåt?

 

-        Jag tycker att Svenska MMA Förbundet ska värna om svensk MMA, dvs. våra svenska MMA-utövare (proffs, amatörer, motionärer), föreningar, organisationer, tävlingar mm. Vi ska främja svensk MMA och primärt skapa förutsättningar för våra svenska idrottare och därigenom våra föreningar, och sekundärt för alla andra aktörer inom den svenska MMA-sfären. Det är grunden. Sen finns det ett kärnämne, vilket är säkerhet. Det bör vara genomgående i allt arbete som förbundets åtar sig. Tillväxt är en annan viktig aspekt och förbundet ska arbeta för att få fler att börja träna MMA genom att bli medlemmar i våra föreningar. Dessutom brinner jag otroligt mycket för frågor som demokrati, transparens, rättvisa, förtroende och utveckling vilka är väldigt viktiga aspekter för en sund MMA-miljö i Sverige. Säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.

 

Hur ser den närmaste tiden ut för förbundet?

 

-        Jag har hög ambitionsnivå och vill genuint utveckla MMA i Sverige. Därför har vi massor att göra och en lång projektplan att arbeta igenom. Men det finns massor av fantastiska eldsjälar i förbundet som arbetar hårt, och jag har turen att sitta i en styrelse bestående av väldigt kompetenta personer med sunda värderingar. Jag känner mig verkligen priviligierad för att jag har fått möjligheten att arbeta med sporten jag älskar. Detta år ska bli SMMAF:s bästa år någonsin. Säger Babak Ashti, Ordförande Svenska MMA Förbundet.


Superior Champions

Superior Challenge Champions

Watch Events

Superior Challenge Viaplay TV Live

Tickets

Superior Challenge Tickets

Next Event

Next Event SC13

Superior Fighters

Superior Challenge Fighters

Superior Wear

Superior Wear

Superior Gear

Superior Gear

Superior Group Int.

Superior Group International

YouTube

Twitter

Instagram

Facebook

Watch Superior Challenge on Viaplay >>